BEN ZVI HALL
שיפוץ וחידוש חטיבת הביניים האגדית בן צבי בקרית אונו
before (1) after (1)
קרית החינוך – קריית אונו
חטיבת ביניים – בן צבי

בית הספר מתחיל בכתיבת תכנית פדגוגית ובמקביל יצר קשר עם המעצבות. לאחר מספר ישיבות וקריאת התכנית הפדגוגית, הוכנה תכנית אדריכלית ואיתה הדמיות וכתב כמויות.

הפרוגרמה שבה תכנון סביבות למידה המאפשרות דרכי הוראה מגוונות – רב תכליתיות, גמישות ויכולת של שינוי המרחב בקלות, ריהוט והצטיידות המותאמים לפדגוגיה החדשנית ושילוב אמצעים טכנולוגיים וציוד תקשוב חדשניים.

הפרוגרמה הייתה מורכבת ממספר דגשים ונקודות מובילות: 

  • השראה – לעשות מה שאנחנו אוהבים ולהצליח לעשות משהו שגדול מאיתנו.
  • יזמות – יוצרים, מנהיגים וסטארטפיסטים. לנסות דברים חדשים ומאתגרים מבלי לפחד מכשלון.
  • אותנטיות – להיות מקוריים חדשניים במשימות ובערכים ולהבין שצריך להיות שלמים ולא מושלמים. להתנהל בלי העמדת פנים, להיות הגונים ומוסריים תמיד.
  • עקשנות והתמדה – לא להתפשר, להיות עקשנים, לצאת מהקופסא, להפיל את הקירות ולנפץ את תקרת הזכוכית.
  • יחד – להיות יחיד זה לעבוד גם יחד במאמץ קבוצתי ולהתבלט ביחודיות ובכישורים של היחיד שתורם לקבוצה. לדעת שכולנו אנושיים, כולנו שונים ומיוחדים ואף פעם לא לבד.
  • אמצעים גרפיים על גבי הקירות ו/או ריהוט על מנת לשלב טקסט חזותי כמרכיב משמעותי בעיצוב ובתוכן.
  • שילוב מנחי למידה שונים בתוך החלל כדוגמת – שרפרפים, כסאות, כסאות בר, פופים וכדומה.
  • שילוב של תאורה מלאכותית יחד עם תאורת יום, טיפול במשטחים כגון רצפה, תקרה, קירות ובחינת המעברים בין ההוריזונטלי לוורטיקלי במסגרת הטיפול התלת מימדי במרחב.

הקונספט העיצובי של החלל מגיע מתוך הרעיון של משרדי WEWORK תוך התחשבות מירבית ברעיון הפדגוגי ובתכליתו. | הפרוגרמה האירגונית של החלל – שילוב של עבודה קבוצתית יחד עם יזמות אישית, מרחב שמאפשר תנועה בחלל ואזורים שונים המשלבים מרחב יצירה מחשבתי כולל פדגוגיה חדשנית אשר מדגישה את יכולת הפרט תוך שילובו המקסימלי בעוצמת הקבוצה. | החלל כולו מרוהט בריהוט שניתן לאחסן בתוכו, לשנות את מיקומו ולהזיזו למצבי למידה שונים והכל בהתאם לצורך, לנוחות ולמהות על פי רצונם של המורים והתלמידים כאחד. לכל אחד בחלל יש את היכולת ללמידה שונה אם זה דרך של למידה אישית ואם בלמידה קבוצתית. | בחלל אזורים שונים המיישמים את מלוא הפרוגרמה שנכתבה לטובת הפרוייקט: אזור לפעילות עיונית – מיועד למפגש קבוצתי בשולחנות עגולים וגם שולחן אבירים הנמצא מול לוחות מחיקים. | אזור בר – ישיבה גבוהה המאפשרת למידה אישית וגם קבוצתית. | אזור משולב פופים וספות ללמידה א-פורמלית, ישיבה נמוכה ושולחנות קפה, הסלון.| אזור מיקוד פרונטלי – מקרן המקרין למסך ענק ממוקם במרכז תשומת הלב. | איזור לגלריה ותצוגות – משטחי OSB שנתלו בחלל על מנת לאפשר תצוגה וארוניות ברזל להנחת תוצרים. | מרכז החלל רוצף באריחים דמויי עץ – מייצר מעין שביל כניסה המוביל לתוך בית הספר בין האגפים השונים של חלל הלמידה. משני צידי השביל, רוצף החלל באריחי קרמיקה חלקים משולבים באריחים מצויירים אשר מגדירים את אזורי הלימוד השונים. | כל המרחב פתוח לאורך כל שעות היום מה שמאפשר לתלמידים שימוש מירבי.

  • צילום: רעות בר-אל 
  • קבלן: איתי בכר 
  • ריצוף: רחמים מיכאל ובניו בע"מ 
  • טריבונות ופופים: מעבר לפינה – ריהוט דינאמי 
  • ריהוט נגרות: פז ריהוט משרדי בע"מ |
  • ריהוט: TRM ריהוט, TAKE IT, מיליון כיסאות, URBAN 
  • וגרפיקה על הדלתות: אבי אריאלי 
  • טפט תלת מימדי: מעודד צבעים 
  • קיר מוס ירוק: דקורם

פרוייקטים נוספים שעשויים לעניין אתכם:

גלילה למעלה