שרטוט AZ office

משרדים בהרצליה
המיקום: הרצליה ליד הים.
הלקוחות: משרד העוסק בפעילות ימית ומכירת סירות מותגי יוקרה.
הקונספט: פונקציונלית ממשית לצד תחכום יוקרתי והידור מאופק.
תהליך העבודה: המשרד שכן, קודם לשיפוץ, במכולה/קרוון משופץ ממסד עד טפחות.
עם המעבר למושב הקבע, נדרש תכנון עקרוני תוך התחשבות בשינויים ארגוניים וצרכים חדשים. הכנת הפרוגרמה כללה מחקר מעמיק של תהליכי העבודה במשרד, הכנת תרשים זרימה מפורט של שיתוף הפעולה בין יושבי המשרד והצרכים הארגוניים שנולדו עם התפתחות וגדילת מצבת העובדים.

מספר דברים נדרשו במסגרת הפרוגרמה המפורטת שהוכנה:

  • קיומו של קשר עין בין יושבי המשרד
  • חללים פרטיים לצורך ישיבה אינטימית עם לקוחות
  • איחסון רב בתוך המשרד, היות ואגף שירות הלקוחות נמצא במשרד ונותן טיפול מיידי במוצר
  • איפיון עיצובי של המשרד בהתאם לפעילות המתקיימת בו
  • קשר בין החוץ (המיקום ליד הים) לפנים, באמצעות עיצוב מרמז ולא מתאמץ
  • מיקום מטבחון באזור מרכזי במשרד, לשם הנוחות המקסימלית, אך מחוץ לטווח הראייה.

במענה לדרישה שלכאורה סותרת מחד קיומו של קשר עין בין יושבי המשרד ומאידך קיומם של חללים פרטיים לצורך פגישות אינטימיות עם הלקוחות, נבחרו קירות אלומיניום בשילוב עם זכוכית כך שנוצרה חלוקה בין החדרים שנתנה מענה לצרכים אלה. כך למעשה ניתן מענה גם לקונספט העיצובי, כשהקירות האלומיניום והזכוכית יוצרים את הפונקציונליות המתבקשת, חלוקה אינטימית מבלי לפגוע בקשר העין וגם משדרים תחכום ויוקרה בדרך מאופקת ולא מנקרת עיניים.

במשרד הותקנו ארונות רבים לצורכי איחסון בקירות שנבחרו בצורה מוקפדת, מבלי לפגום באופיו של המשרד תוך שהם “נעלמים” ומתחברים לקירות, היות והשימוש שנעשה היה בצבע הקירות ומבלי שהותקנו בהם ידיות.
בנוסף, נבחר חיפוי קיר מעץ ממוחזר אשר מחפה את אורכו של המשרד והוא ממוקם בקיר שמול הכניסה למשרד כך שלמעשה חיפוי העץ, הוא זה שנראה לעין מיד עם הכניסה למשרד, ונותן מענה לאיפיון הפעילות שנעשית בו. העץ הממוחזר מדמה את העץ בו השתמשו בעבר לבניית סירות ומשדר הידור מאופק אירופאי בעולם העתיק.
המשרד הממוקם ליד הים, פונה לכיוון מזרח ודרום, מה שדרש התייחסות לחיפוי החלונות, היות ובשעות מסויימות קרני השמש חזקות ומפריעות לתפקוד יושבי המשרד למול המחשבים. יחד עם זאת, הלקוחות ביקשו שלא להפריע את הנוף וסירקולציית האויר מהים בהתקנת הוילונות, ולכן נבחרו וילונות גלילה אשר ניתן לגלל אותם במספר אפשרויות לפי הצורך, והם נותנים מענה לצרכים המתבקשים.

המשרד הממוקם ליד הים, פונה לכיוון מזרח ודרום, מה שדרש התייחסות לחיפוי החלונות, היות ובשעות מסויימות קרני השמש חזקות ומפריעות לתפקוד יושבי המשרד למול המחשבים. יחד עם זאת, הלקוחות ביקשו שלא להפריע את הנוף וסירקולציית האויר מהים בהתקנת הוילונות, ולכן נבחרו וילונות גלילה אשר ניתן לגלל אותם במספר אפשרויות לפי הצורך, והם נותנים מענה לצרכים המתבקשים.
לאור התנועה הרבה של הלקוחות במשרד, והצורך באירוח רב, נדרש כי המטבחון ימוקם באזור מרכזי במשרד, על מנת שניתן יהיה לפנק את הלקוחות במהירות וביעילות ויחד עם זאת, שיהיה נסתר מהעין. לכן, המטבחון מוקם במסדרון המוביל לתוך המשרד, מקום שממילא היה שטח “מת” מבחינה עיצובית, והוסתר באמצעות דלתות אקורדיון כך שבפתיחתן נגלה מלוא המטבחון והוא שמיש ופונקציונלי במלואו.
הנוף, האוויר והאור נתנו השראה, הלקוחות היו מדהימים ושתפו פעולה לאורך כל הדרך, הספקים הנפלאים שעזרו ובעלי המקצוע המוכשרים שענו על כל שאלה ונתנו פתרון לכל גחמה. כולם יחד וכל אחד לחוד הביאו לתוצאה הסופית.

קרדיט

  • צילום תמונות, השראה והדרכה: לימור הרצוג אהרוני – המדהימה והמוכשרת!
  • אביזרים: basic studio מושב אודים, indo-or outdoor מושב בית חירות
  • רהיטים: וקסמן – רחוב הלח”י בני ברק
  • אלומיניום: י.ש. רון בע״מ שנקר 3 פתח תקווה טל: 039033501 – לדבר עם ירון בן חמו.
  • פרקט: ש.ב.א. חיפויי רצפה, הרכבת 6 סגולה פתח תקווה
  • וילונות: אורגד – עמית ליבק