שרטוט NG restaurant

מסעדה ברמת גן
המיקום: רחוב בן גוריון בניין קונקורד ברמת גן
הלקוחות: רשת מסעדות – “נגיסה סושי”
התאורה הטבעית ממוקמת רק בצד הצפוני של המסעדה באמצעות ויטרינה גדולה, אף נתון זה דרש התייחסות מיוחדת.
נתוני המקום הובילו לקונספט של שדרה ארוכה המובילה לבר דומיננטי בו שולבו 3 חומרים – עץ, רשת מתכת וזכוכית שחורה.
בגב הבר, תוכננו גופי ענק מעץ, אשר ייעודם להכיל את הכוסות והבקבוקים. גופים אלה, יוצרים סינרגיה תכנונית תוך שהם משתלבים זה בזה.
על הקיר המערבי הונחו לוחות סילנית, המשמשים באופן רגיל, כלוחות בידוד אקוסטי לתקרות, מה שיצר אוירה אורגנית. וממול, הודבק טפט שעוצב במיוחד למסעדה ואשר שולב בו לוגו הרשת.
הקונספט: שדרה ארוכה מכוונת ומובילה.
תהליך העבודה: מסעדה אסייתית ודינמית המהווה חלק מרשת מסעדות בפריסה ארצית.
המקום צר וארוך מה שאתגר את התכנון מבחינת מיקום כלל הפונקציות שהכילה הפרוגרמה.

מספר דברים נדרשו במסגרת הפרוגרמה המפורטת שהוכנה:

  • נתוני המקום הובילו לקונספט של שדרה ארוכה המובילה לבר דומיננטי בו שולבו 3 חומרים – עץ, רשת מתכת וזכוכית שחורה.
  • התאורה הטבעית ממוקמת רק בצד הצפוני של המסעדה באמצעות ויטרינה גדולה, אף נתון זה דרש התייחסות מיוחדת.
  • תקרה גבוהה בעלת אלמנטים תעשייתיים שלא הוסתרו, אך יחד עם זאת היה צורך לשים דגש על האקוסטיקה.
  • מיקוד עיני הבאים למסעדה לנקודות ואזורים מסוימים במסעדה

מבנה המסעדה, צר מאד וארוך, הוביל את התכנון כך שהמקום חולק למספר חלקים משמעותיים ועיקריים: חלל קבלה וישיבה, אזור הבר והמטבח. כיוון שכך, היה צורך לייצר עניין ככל שהלקוח מתקדם לתוך המסעדה. כמו כן, הדרך להוביל את הלקוח לחלק משמעותי במסעדה, שהוא הבר, הייתה באמצעות התקנת גופי תאורה תלויים מבטון לאורך המסעדה בשתי שורות, וכך למעשה נוצרה שדרה.
בחזית המסעדה מותקנת ויטרינת זכוכית גדולה ולמעשה מדובר בקיר זכוכית ממנו נכנס אור יום טבעי. זהו מקור האור הטבעי היחיד במסעדה ולכן אופי המסעדה תוכנן כך, שהותקנו אביזרי תאורה רבים ובין היתר מעל הבר על מנת להכניס אור רב ככל האפשר.

תקרת המבנה גבוהה מאד, ונלקחה החלטה שלא להסתיר את האלמנטים של מערכות המבנה בצורה מכוונת, אך יחד עם זאת לצבוע אותם בשחור כדי שייעלמו ככל האפשר בחלל התקרה. גובה התקרה יצר אקוסטיקה בעייתית, ולכן הונחו לוחות סילנית (חומר מבודד אקוסטי מחברת גולמט) על הקיר המערבי, ובדרך זו הושגו שתי מטרות – האחת, אקוסטיקה טובה יותר בחלל והשנייה, אוירה אורגנית ומקורית מה שהביא לאסתטיקה איכותית.

אופן ארגון המסעדה יצר נקודות מיקוד ואזורים מיוחדים כדוגמת אזור הבר, שנבנה ממספר חומרים בסיסיים – זכוכית, עץ ומתכת. קירות הבר והבר עצמו כוסו ברשת אקספדנט (חברת גולמט) שזה חומר לא שגרתי למטרה זו. משטח הבר הינו מעץ כאשר באותו עץ, נבנו גופי עץ ענקיים המשמשים לצורכי מידוף, ואשר מקיימים סימביוזה וסינרגיה תכנונית, תוך שהם משתלבים זה בזה. נקודת מיקוד נוספת הינה הטפט שעוצב במיוחד למסעדה ובו לוגו המסעדה שמשתרע על חלק מהקיר המזרחי באזור הישיבה, כשכולו אפור ורק פס אחד בו ירוק בהיר ומיוחד, כצבעי לוגו הרשת. בקצה הבר, מול הוויטרינה, מוקם לוגו המסעדה שעשוי מניקל, מאחוריו מוקמה תאורה ירוקה והוא משמש נקודת מיקוד מיוחדת וחדשנית.

קרדיט

  • צילום תמונות: עמוס כשדן
  • עיצוב טפט וגרפיקה: תמר און 054-5899996
  • רהיטים: עיצוב הכסא והבר בע”מ – כפר טרומן
  • ריצוף וקרמיקה: קהלני קרמיקה וחומרי בניין – מרדכי פופל ראשל”צ
  • נגרות: נעם חן – 0503382211
  • תאורה: מחסני תאורה
  • חיפויי קיר סילנית – חברת גולמט מיקום