שרטוט MC office

משרדים בני ברק/רמת גן

המיקום: מגדל צ’מפיון בקומה גבוהה

הלקוחות: משרד רו”ח בינלאומי

הקונספט: אל תסתירו לי את הנוף

תהליך העבודה: המשרד שוכן במגדל צ’מפיון בקומה גבוהה ופונה לשני כיווני רוחות – צפון ומערב, מה שהכתיב את הצורך לשקף את הנוף לכל חלקי המשרד.
חלק מהחדרים במשרד הוצמדו מכורח המציאות ל”גרעין” הבניין, כך שהם התרחקו משמעותית מקירות המסך של הבניין המשקיפים אל הנוף המרהיב שחלקו פונה אל הים וחלקו לכיוון צפון עד נתניה. הכתבה זו הביאה אותנו לכדי החלטה שקירות הפנים של המשרד יהיו שקופים כדי שכל חלק במשרד יוכל להינות מהנוף ומאור טבעי. יחד עם זאת, רצינו לייצר הגדרה ברורה של כל חלק וחלק במשרד ולכן הקירות תוחמו בפרופילי אלומיניום בשחור מה שהוסיף לאלגנטיות של המשרד.

מספר דברים נדרשו במסגרת הפרוגרמה המפורטת שהוכנה:

  • הנוף הנשקף מהקומה הגבוהה חייב אותנו להתייחסות לקירות אשר יעבירו בשקיפותם את הנוף גם לחלקים הפנימיים של המשרד.
  • הפרוגרמה חייבה חלוקה מפורטת למחלקות תוך התייחסות למערכות היחסים המורכבות בתוך המחלקות ובינן לבין עצמן.
  • אופי המשרד הכתיב עיצוב אלגנטי ומכובד מצד אחד, כשמהצד השני התייחסות לעובדה שמדובר במשרד צעיר ודינמי אשר יש לו דריסת רגל משמעותית בענף והוא מוכר בתחום.
  • המגדל הכתיב מספר לא מבוטל של דרישות כשבין היתר נדרשה עבודה מול יועצים שונים כגון בטיחות, כיבוי אש, חשמל, מיזוג וכו’. כמו כן, הוכתבו שימוש בחומרים מסויימים ומוגדרים שלא ניתן היה לשנותם.

תוך כדי תהליך העבודה, המשרד החליט לשנות את אופיו ומיתג לעצמו לוגו מיוחד ומעודכן תוך שימוש בצבעים רגועים ונעימים.

הלוגו המיוחד שנוצר הוטבע חלקית ובצורה מרומזת על הדופן הקדמית של דלפק הקבלה בכניסה למשרד – דלפק אשר תוכנן על ידינו. קיר הכניסה מאחורי דלפק הקבלה קיבל אפקט באמצעות הנחת אפקט סהרה של טמבור אשר נותן תחושה של חומר טבעי העומד בניגוד לאלומיניום השחור המהווה חציצה בין חדרים כקיר, ומהווה אלמנט קר ומנותק.

עם הכניסה למשרד, נגלה לעיני הנכנס חדר הישיבות האיכותי אשר הנוף הנשקף ממנו מרהיב ומיוחד. נתוני המקום יצרו נישה אשר באמצעות תאורה נכונה, מדפים מעוצבים וקוביות איחסון אשר תוכננו על ידנו, מעניקים פן מעוצב ומעודכן לחדר. הן בכניסה למשרד והן בחדר הישיבות הותקנו טפטים תלת מיימדים מיוחדים אשר משרים על הנמצא אוירה נינוחה ונעימה.

מחלקת קשרי לקוחות, אשר נמצאת במסדרון בנישה שתוכננה במיוחד עבורה, מתוך הצורך שתהיה זמינה לקהל המגיע למשרד. במחלקה זו, תוכננו ועוצבו 2 עמדות עבודה אשר מחוברות בינהם באמצעות ארון, ומעל כל עמדה תוכננו מדפים בצבעי לוגו המשרד ובצורת S חסר, הפוך ומרובע, אשר משמשים כל עמדה פונקציונלית ואסטטית מוסיפים נופך מיוחד.   

אחת המגבלות שנוצרות בבנייני משרדים גבוהים כדוגמת בניין צ’מפיון, הינה הופעתם של עמודים רחבים ומאסיביים של הבניין ואשר לוקחים חלק משטח המשרד המתוכנן ויש לשלבם בתכנון. בחלק מהעמודים עשינו שימוש כך שבינהם מיקמנו שולחנות אשר התמיכה שלהם מצויה באותם עמודים. כך נוצר מצב בו אותם שולחנות ממוקמים מול חלונות המבנה וצופים לנוף המרהיב הנשקף. עוד דוגמא לריהוט מתוחכם כנגד העמוד –  ארונות משרדיים כאשר נעשה שימוש ברוחב העמוד ומחולק לשני צדדים אשר משמשים את שני צידי יושבי המשרד ומתמשים במלוא שטח החדר כך שהעמוד הופך ממגבלה ליתרון.

כל הנגרות במשרד תוכננה על ידינו תוך התחשבות מקסימלית בצרכי העובדים והתאמתם לנתוני המשרד הקיימים מבלי להתעלם משיקולי ארגונומיה ופונקציונליות יחד עם עיצוב מרשים ומתוחכם.

קרדיט

  • צילום: לימור הרצוג אהרוני
  • קבלן: גיאלי בע”מ
  • אלומיניום: א.א. מראות בע”מ
  • טפטים: מאיירס
  • נגרות: אריק מדר
  • קיר דקורטיבי בכניסה: טוטל לוק בטון – ערבה, טמבור
  • ריהוט: וקסמן, טולמנס, T&O, collective