שרטוט AR office

משרדים בחולון

המיקום: אזור התעשיה בחולון, בניין משרדים שכולו שופץ, פנים וחוץ
הלקוחות: משרד ביטוח
הקונספט: OPEN SPACE   בגוון גרפיט
תהליך העבודה: משרד השוכן בבניין משרדים/חנויות ששופץ כולו, פנים וחוץ ואשר בעבר שימש לתעשיה. המשרד נמצא בקומה העליונה של המבנה מתחת לגג תעשייתי בעל מסבכים תעשייתים מדהימים אשר שקלנו להשתמש בהם על מנת לתת למשרד אופי אשר יתאים את עצמו לאזור התעשייה מבלי לפגוע באלגנטיות הנדרשת ממשרד ביטוח. לאחר בדיקה ובחינה של הדברים, הסתבר כי קיימת בעיה אקוסטית קשה היה ונחליט לשמר את המסבכים, העניין נזנח ועברנו לתכנון בלעדיהם.

מספר דברים נדרשו במסגרת הפרוגרמה המפורטת שהוכנה:

  • למשרד מחלקות שונות ומגוונות אשר קיימת מערכת יחסים סבוכה ומעניינת בינהן ולכל מחלקה מנהל ואחראי אשר חייב הן להיות בקשר מיידי ויומיומי עם העובדים וכן עם מנהלי המחלקות האחרים.
  • חייב להיות קשר עין בין יושבי המשרד ויחד עם זאת יש צורך בפרטיות מסויימת למנהלים ולאחראים.
  • אין למשרד קבלה היות ורוב העבודה נעשית מבלי המפגש עם הלקוחות, אך מדי פעם מגיעים לקוחות למשרד ויש צורך לקבלם.
  • יושבי המשרד נהגו לאכול ביחידות שלהם, על השולחנות, והיה צורך למקם פינת אוכל כדי למגר את התופעה.
  • היה צורך בחדר ישיבות שיכיל את כל יושבי המשרד פעמיים בשנה לצורך “הרמת כוסית לכבוד החג” ואשר יהיה צמוד לחדרו של מייסד המשרד.

מיד עם תחילת העבודה, התחלנו לייצר פרוגרמה כמותית ומחקר מדוקדק על אופיו של המשרד, דרך התנהלותו, הקשרים בין המחלקות, מערכות היחסים בין יושבי המשרד ומערכת התנועה המורכבת במשרד.

צורתו של המשרד וכמות יושביו, חייבה חלוקה שלו לשלושה טורים (אנכיים) של חדרים, כששני טורים חיצוניים בעלי חלונות והטור המרכזי רחב אך נטול חלונות. בתוך הטור המרכזי נוצרו מעין מסדרונות אופקיים וירטואליים דרכם אפשר היה לעבור מצד אחד של המשרד לצידו האחר מבלי שיהיה צורך להקיף את הטור המרכזי.

בחדריהם של מנהלי המשרד והבכירים הותקנו דלתות בעוד שבחדרים האחרים לא הותקנו דלתות היות וקיים קשר ישיר בין המחלקות ועבודה משותפת ולכן התבקשנו שלא להתקין דלתות באותם חדרים.

כמו כן, בשל מערכות היחסים היומיומיות בין יושבי המשרד כולל המנהלים והבכירים (למעט מייסד הפירמה) נבנו מחיצות גבס מהרצפה עד לגובה 90 ס”מ מעליהן הותקנו חלונות אלומיניום וזכוכית בעלי חלוקה מוגדרת ומתואמת בצבע שחור גרפיט. כך למעשה ניתן בבת אחת לראות את כל המשרד ובין יושבי המשרד יש קשר עין ישיר אך יחד עם זאת נוצרה חציצה מוגדרת בין החדרים.

למשרד אין קבלת קהל ולכן לא מוקם שולחן קבלה אלא פינת המתנה מינורית אך בעלת נוכחות ולצידה דלת נסתרת המובילה לחדר תקשורת נסתר.

למול הכניסה למשרד ממוקם חלל משרד אשר תחום אף הוא בקיר גבס גובה 90 ס”מ ומעליו חלונות אלומיניום המשמשים חציצה כך שברור שמדובר בחלק מהמשרד ולא באזור קבלה.

המטבח ממוקם בחלק נסתר בקצהו של המשרד ובתוכו מוקם אזור ישיבה – בר בו יושבי המשרד אוכלים ומכינים אוכל. בעבר לא היה מקום מסודר לאכילה במשרד ואנשי המשרד נהגו לאכול על השולחנות שלהם. אחת מהבקשות הראשונות שקיבלנו הייתה לייצר עבורם מקום אינטימי בו יוכלו לאכול ולעשות הפסקה ומנוחה. האזור הפך למקום בו נעשה סיעור מוחות, התייעצויות ולמעשה מפגש חברתי המשלב עבודה ומהווה חלק יצרני במשרד.

פעמיים בשנה, בראש השנה ובפסח, מקיים המשרד “הרמת כוסית” לכבוד החג. מייסד המשרד מקפיד על כך והפך זאת למסורת. היות וזהו מנהג השמור למייסד המשרד, החלטנו למקם את חדר הישיבות דווקא בסוף המשרד ולא בכניסה, ובצמוד לחדרו של מייסד המשרד, ובין החדרים, הותקנו דלתות אשר יכולות להתקפל ולהפתח על הקירות כך שנוצר חלל גדול בין שני החדרים שיכול להכיל עשרות אנשים בו זמנית. ביומיום הדלתות סגורות, הזכוכיות בגוון חלבי ובידודית על מנת לשמור על אקוסטיקה שתפריד בין חדרו של מייסד המשרד לבין חדר הישיבות.

בסופו של דבר, נמסר ללקוחות משרד איכותי וחדשני, ולשמחתנו התפוקה היצרנית של העובדים עלתה היות והם שמחים לעבוד עוד שעות באומרם שנעים להם במשרד.

קרדיט

  • צילום: לימור הרצוג אהרוני
  • קבלן: עלי כיואן
  • מפקח בניה: ירון עשהאל
  • אלומיניום: י.ש. רון בע”מ – ירון בן חמו
  • תאורה: ספרה
  • פרקט: ש.ב.א.
  • קיר דקורטיבי בכניסה: טוטל לוק בטון – ערבה, טמבור
  • ריהוט: וקסמן, T&O, collective
  • מטבחון: איקאה
  • וילונות: בליינדאס (אריק)